Pred kratkim sem dosegel večji kot slišan izkoristek 4MMC hidroklorida v trenutku, ko sem to najmanj pričakoval. Preden to objavim vsem, menim, da je potrebnih več kot le 5 serij (od 5 serij sta bili 2 zaporedni z visokim izkoristkom, nato 2, za kateri sem mislil, da jih bom izboljšal, vendar jih nisem, in še ena, ki je trojna, potrebna, da lahko to navedem). Vendar mi je zmanjkalo stvari in veselim se, da bom to popolnoma dokumentiral s slikami in vsem tem. In da me ne bi obsojali zaradi zadrževanja "dragocenih" informacij, lahko zamenjam nekaj nasprotnih podrobnosti priprave:
-mešanje je ključnega pomena (da ostaneta plasti DCM in vode v najintimnejšem stiku brez katalizatorja faznega prenosa)
-relativno dolg reakcijski čas (približno 6 do 8 ur, premor si vzamem tako, da prekinem mešanje, saj predvidevam, da se reakcija skoraj ustavi, če se plasti ločijo)
-brez segrevanja (pri tretjem in četrtem poskusu sem imel povprečne in nižje izkoristke, ko sem rahlo segreval)
-ohlajanje zmesi in reagentov (v fazi kisanja so bile ohlajene tekočine najbolj donosne)
-hitro filtriranje (takoj po obarjanju trdnih delcev, ne pustite, da ostanejo, ker bo del proizvoda prešel v raztopino)
Upam, da bo to pomagalo, in obljubim, da se bom vrnil s podrobnostmi in zakaj ne, potrditev s strani drugega aktivnega člana.