Ktorý olej z horkých mandlí je vhodný pre benzaldehyd

tullamoredew

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Dobrý deň,

Pokúsil som sa destilovať olej z horkých mandlí s použitím Nilovho videa ako návodu (odkaz nižšie) a nepodarilo sa mi to zopakovať, pretože som asi použil iný variant oleja.

Nilovo video -

Jeho olej je biely/čierny a zdal sa mi riedkejšej konzistencie, zatiaľ čo olej, ktorý som kúpil, je svetložltý a je hustejší, približne konzistencie minerálneho oleja. Vložil som ho do varnej banky a pokúsil som sa ho destilovať, ale keď začal vrieť, pri teplote približne 130 °C sa veľmi rozplynul a začal prskať do destilačnej kolóny. Vie niekto, kde sa dá kúpiť olej z horkých mandlí, ako je ten v Nilovom videu? (Som v USA).

Toto je olej, ktorý som kúpil (na obrázku vidíte, že je žltý ako rastlinný olej) - https://www.ebay.co.uk/itm/304011287795

Medzitým som sa rozhodol sytiť benzaldehyd metódou benzylalkoholu a kyseliny dusičnej, pretože sa zdá byť jednoduchá a má vysoký výťažok. Tiež nejaké úvahy o destilácii z mandľového extraktu? Má menej olejovitú štruktúru a myslím, že by sa destiloval menej prudko.

Budem vďačný za akýkoľvek príspevok, ďakujem.

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
154
Honestly it looks the same, there is bitter almond oil, and there is sweet almond oil, which some people cook with and lots of people use for making soap and lotions and shit

Ps I love that dudes videos