Syntéza fenylacetónu (P2P) z benzaldehydu s butanónom Mám otázku Chemický výpočet a pokles pH

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
p2p chemický
80 ml benzaldehydu 80 ml metyletylketónu
160ml čistej vody chlorform 64+64
240gr hydrogenuhličitanu sodného|240g síranu horečnatého
800ml ľadová kyselina octová 104gr 50% peroxid vodíka
240gr síranu horečnatého
800ml čistej vody 400ml chloroformu
48 g hydroxidu sodného 200 ml destilovanej vody 80 ml chloroformu
240 g síranu horečnatého
Je tento chemický výpočet správny? prosím o urgentnú odpoveď
-----------------------------------------------
Mám znížiť pH pomocou vody a hydrogenuhličitanu sodného alebo použiť len hydrogenuhličitan sodný?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
Na proces neutrálneho pH použijem uhličitan sodný + koľko Gr, v oddeľovacom lieviku dosiahnem neutrálne pH, zmes uhličitanu a vody môžem urobiť priamo v roztoku a dosiahnuť úroveň pH 7.

gmo

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5

View previous replies…

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
použitie akejkoľvek vody v tejto reakcii poskytne slabé výťažky a vytvorený p2p sa hydrolyzuje a potom je náchylný na kondenzáciu s p2p/samotným p2p, čo spôsobuje znížené výťažky, tiež by som použil bikarbonát, o ktorom sa uvádza, že urýchľuje reakciu
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0040403902016295

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
nehovoriac o tom, že pridaním vody dôjde k reakcii kyseliny octovej s hydrogenuhličitanom

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Felixov príspevok som veľmi nepochopil. Ak hovoríte o Baeyerovi-Willigerovi:

Na výrobu neutrálneho roztoku vždy používam uhličitan sodný. Keď pri BV-oxidácii zvýšim pH na menej kyslé alebo neutrálne, spôsobí to, že kyselina peroctová alebo peroxydová je menej reaktívna, a to trochu zabráni týmto vedľajším reakciám, rovnako ako to, že to robím bez vonkajšieho tepla, tiež zabráni ich vzniku (nie na 100 %). To som sa dozvedel z archívu Rhodium o oxidácii kyselinou peroxidačnou. Tie uhličitany nebudú inak reagovať aspoň s tými dvoma peroxidmi. Keď uhličitan sodný reaguje s roztokom kyseliny octovej, vzniká octan sodný, ktorý má tiež niečo dobré, alebo aspoň nič zlé dočinenia s oxidačnou reakciou. Nepamätám si ..

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
musíte uviesť viac informácií, napríklad aký proces plánujete, pretože vám hneď teraz môžem povedať, že ak všetko len zmiešate, nevznikne nič iné ako veľký neporiadok