Je tu však jedna zvláštnosť. Keď vôbec nemeriam úroveň pH a len vložím tie biele kryštáliky do odmernej banky v mrazničke, dostanem dvojnásobné množstvo čistých bielych kryštálikov. Dnes som urobil takmer rovnaké množstvo činidiel a rovnakým spôsobom, ALE titroval som pH na 7, dostal som len polovicu kryštálov. Myslím, že na tom niečo je. Teraz večer som tých 20 ml kryštálov dala do mrazničky a sú oranžové! polovica z nich vyzerá, že by mohla byť len olej, ale práve som skontrolovala, že medzi oranžovým roztokom a hornou vrstvou bielych kryštálov, ktoré sa objavili asi za 10 minút, prebieha nejaká reakcia. Dospel som k záveru, že keď urobíte aldol s kyselinou a dostanete zásadité kryštály a vôbec netitrujete úroveň pH, dostanete dvojnásobné alebo trojnásobné množstvo metylfenylbutenónu, a keď je to cez noc v mrazničke, vylejete olej do hornej vrstvy a je to. Takže odteraz neodporúčam titráciu úrovne pH.
P.S Ospravedlňujem sa, dnes som robil metkatinón a som strašne unavený, tak sa ospravedlňujem za nejasný text.
Idem teraz spať.