Sinteza fenilacetonei (P2P) din benzaldehidă cu butanonă Am o întrebare Calcul chimic și scăderea pH-ului

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
produse chimice p2p
80ml benzaldehidă 80ml metil etil cetonă
160ml apă pură clorform 64+64
240gr bicarbonat de sodiu|240g sulfat de magneziu
800ml acid acetic glacial 104gr peroxid de hidrogen 50%
240gr sulfat de magneziu
800ml apă pură 400ml cloroform
48 g hidroxid de sodiu 200 ml apă distilată 80 ml cloroform
240 g sulfat de magneziu
Este corect acest calcul chimic? vă rugăm să răspundeți urgent
-----------------------------------------------
Ar trebui să scad pH-ul cu apă și bicarbonat de sodiu sau să folosesc doar bicarbonat de sodiu?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
Pentru procesul de pH neutru, voi folosi carbonat de sodiu + câte Gr, voi face pH-ul neutru în pâlnia de separare, pot face amestecul de scarbonat și apă direct în soluție și îl pot aduce la nivelul pH-ului 7.

gmo

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5

View previous replies…

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
utilizarea apei în această reacție va da randamente slabe, iar p2p formată se va hidroliza și apoi este susceptibilă la condensare cu p2p/ea însăși, cauzând randamente scăzute, de asemenea, aș folosi bicarbonat, care a fost raportat pentru a accelera reacția
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0040403902016295

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
ca să nu mai spunem că adăugarea apei va face ca acidul acetic să reacționeze cu bicarbonatul

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Nu prea am înțeles mesajul lui Felix. Dacă vă referiți la Baeyer-Williger:

Eu folosesc întotdeauna carbonat de sodiu pentru a face o soluție neutră. Atunci când cresc pH-ul în oxidarea BV la un nivel mai puțin acid sau neutru, acidul peracetic sau performic devine mai puțin reactiv, ceea ce previne un pic reacțiile secundare, la fel cum, dacă o fac fără căldură externă, previn și formarea acestora (nu 100%). Asta am învățat de la Rhodium Archives despre oxidarea peracidelor. Acești carbonați nu vor reacționa altfel cu cel puțin aceste două peracide. Când carbonatul de sodiu reacționează cu soluția de acid acetic, produce acetat de sodiu, care are și el ceva bun, sau cel puțin nimic rău de a face cu reacția de oxidare. Nu-mi amintesc ...

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
trebuie să furnizați mai multe informații, de exemplu, care este procesul pe care îl planificați, deoarece vă pot spune chiar acum că, dacă amestecați totul, nu veți obține nimic altceva decât o mare dezordine