Taču ir viena dīvaina lieta. Ja es nemaz nemērīšu pH līmeni un vienkārši ielieku šos baltos kristālus mērkolbā saldētavā, es iegūstu dubultu tīru baltu kristālu daudzumu. Šodien es pagatavoju gandrīz tādu pašu reaģentu daudzumu un tādā pašā veidā, BET es titrēju pH līmeni līdz 7, un es dabūju tikai pusi kristālu. Es domāju, ka kaut kas ar to ir saistīts. Tagad vakarā es tikko ieliku tos 20 ml kristālu saldētavā, un tie ir oranži! puse no tiem izskatās, ka varētu iegūt tikai eļļu, bet es tikko pārbaudīju, ka ir kāda reakcija starp oranžo šķīdumu un augšējā slāņa baltajiem kristāliem, kas parādījās apmēram 10 minūšu laikā. Es nonācu pie secinājuma, ka, veicot aldola reakciju ar skābi un iegūstot bāziskus kristālus un nemaz netitrējot pH līmeni, iegūst divkāršu vai trīskāršu metilfenilbutenona daudzumu, un, kad tas uz nakti atrodas saldētavā, augšējā slānī izlej eļļu, un viss. Tāpēc turpmāk es neiesaku titrēt pH līmeni.
P.S Atvainojos, šodien pagatavoju metkatinonu un esmu ļoti noguris, tāpēc atvainojos par neskaidro tekstu.
Tagad eju gulēt.