Moja hitrost je goreča..

bordello

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Pozdravljeni, potrebujem pomoč.
Naredil sem serijo hitrosti iz nafte z bio etanolom, ki sem ga znižal na PH 6,9 in ga dal naravnost v zamrzovalnik za 10 ur. Želel sem nekaj preizkusiti in vzel nekaj na krožniku. Hotel sem ga hitreje posušiti, zato sem prižgal lučko in ta je osvetlila ploščo z luknjo, haha, kaj je bila moja napaka. Ali naj jo pustim v svežem kablu nekaj ur, da bo etanol bolj izhlapeval?

OTC_HomeChemist

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
10
Najprej Etanol ni dobra izbira, saj bo zaradi precej nizkega parnega tlaka postopek sušenja precej počasen. Običajni komercialni denaturirani bioetanol vsebuje tudi približno 3-4 % vode in nekaj denaturizacijskih sredstev (da etanol ni primeren za pitje), to pa je običajno 1 % metil etil ketona/ 2-butanona in včasih res majhna količina bitreksa.

Voda v resnici ni problematična, vendar bo tudi upočasnila postopek sušenja vsaj do popolne suhosti. MEK lahko potencialno reagira z amfetaminsko bazo (nastanek imina), ker pa je prisotna tudi voda, bi se tako ali tako hidroliziral, zato tu ni težav...

Bitreks pa ne bo izhlapeval in že majhne količine, ki ostanejo v končnem izdelku, spremenijo okus.

Poleg tega lahko postopek sušenja pospešimo s segrevanjem na 50 ali celo 80 stopinj Celzija, pri čemer amfetamin sulfat ne razpade. Če je Ph nastavljen na 6,9, suhi končni izdelek ne sme povzročati močnega pekočega občutka.

blockchain

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Dober način sušenja je pečica/topilna plošča. Uporabite le merilnik temperature, da je ne segrejete preveč. Temperatura vrelišča etanola je 80 °C, zato bi ga pri 60-80 °C zelo hitro posušili.

bordello

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Ali to ne vpliva na kakovost hitrosti

blockchain

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Temperatura vrelišča amfetamina je 203C, temperatura taljenja pa 146C, tako da vse, kar je pod tem, ne bo vplivalo nanj. 60-80C je idealno, saj etanol vre pri 80C. to ne bo vplivalo na kakovost hitrosti, vendar bo etanol izginil v nekaj minutah

blockchain

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Vsak predmet ima tri oblike. Trdno, tekočo in plinasto. Ko se spremeni v plin, se bo "zlomil". njegova osnovna fizika (opravičujem se za slabo angleščino)