Fenilacetona (P2P) sintēze no benzaldehīda ar butanonu Man ir jautājums Ķīmiskais aprēķins un pH kritums

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
p2p ķīmijas
80ml benzaldehīds 80ml metiletilketons
160ml tīra ūdens hlorforma 64+64
240gr nātrija bikarbonāts|240g magnija sulfāts
800ml ledus etiķskābe 104gr 50% ūdeņraža peroksīds
240gr magnija sulfāts
800ml tīra ūdens 400ml hloroforma
48g nātrija hidroksīda 200ml destilēta ūdens 80ml hloroforma
240 g magnija sulfāta
Vai šis ķīmiskais aprēķins ir pareizs? lūdzu, steidzami atbildiet
-----------------------------------------------
Vai man vajadzētu pazemināt pH ar ūdeni un nātrija bikarbonātu vai tikai ar nātrija bikarbonātu?

Felix34-73

Don't buy from me
New Member
Reaction score
14
pH neitrālam procesam izmantošu nātrija karbonātu + cik Gr, pH dalāmajā piltuvē padarīšu neitrālu, skarbonāta un ūdens maisījumu varu uztaisīt tieši šķīdumā un panākt pH 7 līmeni.

gmo

Don't buy from me
Resident
Reaction score
5

View previous replies…

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
jebkādas ūdens izmantošana šajā reakcijā dos sliktu iznākumu, un izveidojies p2p hidrolizēsies un pēc tam būs uzņēmīgs pret kondensāciju ar p2p/pašu, izraisot pazeminātu iznākumu, arī es izmantotu bikarbonātu, par ko ir ziņots, ka tas paātrina reakciju.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0040403902016295

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
nemaz nerunājot par to, ka, pievienojot ūdeni, etiķskābe reaģēs ar bikarbonātu

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
90
Es īsti nesapratu Feliksa amatu. Ja jūs runājat par Bejeru-Villigeru:

Es vienmēr izmantoju nātrija karbonātu, lai pagatavotu neitrālu šķīdumu. Kad es paaugstinu pH BV-oksidācijā līdz mazāk skābam vai neitrālam, tas padara perietiķskābi vai performskābi mazāk reaģētspējīgu, un tas mazliet novērš šīs blakusreakcijas, tāpat kā to darot bez ārēja karstuma, arī novērš to veidošanos (ne 100%). To es uzzināju no Rhodium Archives par perskābes oksidāciju. Šie karbonāti citādi nereaģēs vismaz ar šīm divām perskābēm. Kad nātrija karbonāts reaģē ar etiķskābes šķīdumu, veidojas nātrija acetāts, kam arī ir kaut kas labs vai vismaz nekas slikts sakars ar oksidēšanās reakciju. Es neatceros ..

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
jums ir jāsniedz vairāk informācijas, piemēram, kāds ir process, ko plānojat, jo es varu jums pateikt jau tagad, ka, ja jūs vienkārši sajauksiet visu kopā, jūs neko nesagatavosiet, izņemot lielu putru.