Otthoni laboratórium: DIY Fume Hood

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Ebben a szálban dokumentálni fogom egy szegény ember füstelvezetőjének építését. Lehet, hogy még nem úgy néz ki, de ez a kartondoboz néhány nap múlva funkcionális füstelvezetővé válik.

Attachments

• iHUYZW8zMT.jpg
    iHUYZW8zMT.jpg
    1.5 MB · Views: 151

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Az 1. fázisú extrakcióhoz szükségünk lesz:
  • Párnahuzat, hogy megrostáljuk az átlátszó műanyag fóliát.
  • papírcső a legjobb skót whiskyből
  • 12V-os ventilátor 80x80 mm
  • 12V-os hálózati adapter
  • ragasztópisztoly
  • széles (50 mm) ragasztószalag
  • mérőszalag
  • használati kés

Attachments

• JcVQbEyDrM.jpg
    JcVQbEyDrM.jpg
    1.9 MB · Views: 148

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Itt az ideje, hogy továbblépjünk az építéssel:
  1. Vágjon ki egy nagy ablakot a dobozba, amelyen keresztül a feladatokat a kész füstelvezetőben fogja elvégezni. Nem kell, hogy egészen az aljáig érjen.
  2. Vágjon ki egy lyukat az elszívónak az ellenkező oldalon, amely közelebb helyezkedik el a tetejéhez, hogy a felszálló füstöt el lehessen szívni.
  3. Vágjon olyan átlátszó műanyag fóliát (ennek vastagnak kell lennie, a fólia nem elegendő), hogy a munkaablakot oldalról oldalra teljesen befedje, de az alsó 10-15 cm-t szabadon hagyja, és ragasztószalaggal rögzítse azt a füstelszívó három oldalára (nem az aljára).
A kipufogó még némi munkát igényel, és az utolsó bejegyzésben lesz látható.

Attachments

• mOhjBPFoZp.jpg
    mOhjBPFoZp.jpg
    1.3 MB · Views: 137
  • u8Jbar2B6q.jpg
    u8Jbar2B6q.jpg
    311.4 KB · Views: 127

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Közben mellékküldetésként megépítettem ezt a szerkentyűt is, mielőtt befejezném az elsődleges kimerítést. A papírcsövet az egyik végétől kb. 12 cm mélyen keresztben vágtam be. Az így kapott szegmenseket úgy hajlítottuk meg, hogy illeszkedjen egy 12V-os számítógépes ventilátorhoz, és a cső lényegében egy átalakító lett a kerek keresztmetszetből négyzet alakúvá. A ventilátort forró ragasztóval ragasztottam a helyére, és a hézagokat ragasztószalaggal tömítettem. Pokolian ronda, de valahogy működik, azonban a ventilátor túl gyenge, és nem biztosítja a várt légáramlást. Nem valószínű, hogy a füstelvezetőhöz fogom használni, de például néhány elektronika forrasztási munkálatai során a füst elszívásához megteszi a dolgát.

Attachments

• nbWCIJXwhk.jpg
    nbWCIJXwhk.jpg
    839.3 KB · Views: 123

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Employee
Solutions
4
Reaction score
1,540
Deals
1
Azt gondolom, hogy nem fogod elérni az ajánlott 100ft / perc légsebességed természetesen 100 cfm-re lenne szükséged, hogy elérd a 100 fpm-et egy 1'x1' nyílásban. Csak gondoltam, hogy dobom, hogy ott, amikor ablakvásárlás és nap álmodik a füstelvezetőkről, ez az, amit megpróbálsz lőni. Kevesebb és egy energikus reakció meghaladja a páraelszívó képességeit. Ez csak az, amit a fejembe sugároztak. Ne higgye el nekem🫨.

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Ebben a konstrukcióban egy olyan ventilátort fogok használni, amely 1730 cfm-t mozgat, ennek még a veszteségeket figyelembe véve is bőségesnek kell lennie. Az eredményt néhány napon belül közzéteszem.

Dr. MMX

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
202
Deals
28
Mondtam, hogy a legolcsóbb megoldás 50 euró (igen most a 60 vagy úgy) 500 m3h 150mm fi PP made vent.
ez egy másik plusz. így a 2 madarak egy kő,,, akkor lehet szaporítani őket, mint 2-3 darab, így van kipufogógáz sok helyen, akkor lehet csatlakoztatni őket 3 csövek osztó (nem tudom a nevét) és lehet szívni a nyomás vent, hogy ezt a levegőt a szűrőbe (nem veszít semmilyen vent)

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
190
Erre a pontra később még kitérek. Addig is befejezem ezt a rögtönzött építményt a már meglévő dolgok felhasználásával, és a tapasztalatokból megtanulom, hogy mit kell igazán beszereznem és javítanom.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Employee
Solutions
4
Reaction score
1,540
Deals
1
Ez a következőképp néz ki. Ez pontosan az ellentéte a füstelvezetőnek. Ez egy lamináris áramlású szekrény . Ez fújja ki a levegőt ebből a 24x24x11,5 Neuclear tanúsított HEPA-szűrőből. A felső ház alatt van... egy kemencéből származó mókuskerék fúvóka. A füstelvezető megvédi Önt a vegyszerektől, de ez megvédi a cuccot az Ön gombáitól, de a növényeket gyakran klónozzák egy előtt, és a gyógyszerészek és a mikrobiológusok használják őket . A szűrő 99,997% -os hatékonysága a lamináris sebességnél jóval gyorsabban fújja a levegőt, hogy kiszorítsa a légköri levegőt, amely penészgombával vagy baktériumspórákkal szennyezett lehet. Ez a dolog jól szolgált nekem 10 évig gyakorlatilag 100% -os sikerrel. Tíz év után eladtam a 200 dollárért, amiért építettem. A lamináris csak egy fülbemászó kifejezés, a lamináris áramlás a légköri levegőben egy mese. , nem is beszélve arról, hogy a lamináris áramlás nem egy dolog, hanem egy mérőszám, és a mérőegységet Reynolds-számnak hívják.
KBI4526Zra

Dr. MMX

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
202
Deals
28
milyen gyakran cserélik a szűrőket?
Gondolom, csak a szekrény van bent, és a levegőt kinyomja kifelé, ugye?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Employee
Solutions
4
Reaction score
1,540
Deals
1
never, if at all possible. You need a prefilter, which is built into my housing for the blower, believe its a merv 8 or 9. It collects the large particleas and the hepa only has to handle the small particles. Tat 99.997% rating is at 3 microns, but it works better than that at 2 and 4 microns and below and above. The rason they use 3 microns is because that is the toughest point, where the way the filter operates changes from defraction to impaction. It's recommended that you push 100ft./min from the face. 100 ft x4 (because the filter is 2x2, 4 sq.ft) is 400cfm, but that needs to be at the resistance your filter has. They make 4" thick and 6" think hepa filters which have high resistance, 1" of mercury or more, but this one, being 12" thick has a resistance of .5" mmhg The squirrel cage blower has a capacity of 1600+cfm, So considering the resistance of the prefiter and filter it had an air speed of nearly 400 ft./min. Thedirtier the filter gets, the better it works, up until you just can't push enough air through it to overcome your breathe or a slight breeze, or moving your arms. If it ever got that clogged, I would unhook the start/run capacitor and plug it in and spin it backwards. Then it would suck all the shit right back out of the filter and blow it out the top and that's that, refurbished filter. Inside of this 2ft. x 2 ft. x 12" thick filter, the actual fiberglass filter material is 235 ft long or something like that, folded into pleats like an accordian.
It took 1 1/4 sheets of plywood, 2 b 8 ft. 2x4s a tube of liquid nails, a box of screws and basically 4 linear feet of machine cloth (which is the wire covering the filters). I spent a couople of months watching for a good filter on ebay. Someone who had a couple dozen. They need to be stunningly blemish free. If there is a tear in the filter or a dent in it, it's garbage, so don't buy one from someone who has 1 or2, they've likely been kicked around the shop for a year and have dents and stuff. You want one straight off the pallet.
I built this for $200, but to buy one like it starts at about $1500 and goes up from there
Yes it's just a cubical box with a hole in the top where the blower is sdcrewed, there are cleats inside at 12" that hold the hepa filter (the cleats are solid on all 4 sides and have weatherstripping, to make a good seal) the bezels on the front of the filters is made out of a ripped down 2x4 ripped to 1/2" thick

frosties

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
25
Azt hiszem, egy kartondoboz és néhány forró ragasztó használata helyett jobb megoldás lenne egy kis növekedési doboz egy akf + rendkívül túlméretezett szellőzéssel. És javaslom, hogy a kivezetés levegőjét az ablakon kifelé fújja.
Ha sátorban dolgozol, akkor persze kell a normális védőfelszerelés (A2B2E2K2-HG-P3 szűrőmaszk !!!).

De egy igazi füstelvezető vásárlása helyett én ezt a lehetőséget használnám.