НАПРАВЕТЕ СИ САМИ: Преносима лаборатория (аспиратори за ходене)

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
596
Здравейте, хора,

както се казва в заглавието, мислех за аспиратори "Направи си сам".
По принцип аспираторът е чудесно допълнение към лабораторията, но какво ще кажете за създаването на система, която да извлича и преобразува всички изпарения и въздух от лабораторията, като същевременно ги насочва към същите тръби, които идват от основните аспиратори, поставени до източниците на изпарения?

Това, което основно имам предвид, е добавянето на втора екстракционна система към лабораторията, в непосредствена близост до системата, която се използва за извличане на изпаренията директно от реакторите и т.н.

На следващите снимки е показана чудесна лаборатория, публикувана в публикация от администрацията на форума:

NH9U78mdXb

Това, че помещението е покрито с пластмаса, е чудесно, тъй като лабораторията може да се демонтира лесно, без да се оставят доказателства (напр. апартаменти под наем) в случай на авария.
Също така, чудесно допълнение към гореописаната лаборатория е водният филтър (десният ъгъл), който би трябвало да изчисти изпаренията още повече.

Да се направи тази концепция преносима и да се поставят допълнителни аспирационни/вентилационни системи би я направило още по-подходяща за много хора, които търсят пространства, в които да разположат магазин.
Намирането на постоянни места не само увеличава риска, но и е много трудно за мнозина, затова ми хрумна да започна тази тема тук, за да обсъдим идеята за напълно преносими лаборатории.

Ето какво намерих онлайн, мисля, че това е невероятно като преносима лаборатория, която може да се постави под наем за кратък период от време:

R4W0nFeESk

(горната снимка: подчертаване на таванните аспиратори)
U67Q48zxiM

(на горната снимка: подчертаване на допълнителен подвижен аспиратор за дим + непропускащо фолио)

Мисля, че единственото нещо, което липсва тук, е здрава пластмаса, покриваща пода, за да се избегне разрушаването на подовете на сградите от разляти реактори и оставянето на следи.

Какво мислите за това от гледна точка на безопасността и като цяло от гледна точка на функционалността на лабораторията?
Има ли нещо, което бихте добавили?

Cincerly,

Коко

Attachments

• usrXGveKhg.png
    usrXGveKhg.png
    149 bytes · Views: 259

Netflix

Don't buy from me
New Member
Reaction score
56
Гроубокс и вие имате същото, но димът от киселината трябва да излезе навън форма или трябва да работите с киселина навън

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
596
Добре, не съм се сетил за това!

Входовете за вентилационните тръби са перфектни, благодаря за добавянето на това.

A7WqQVBtxv

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
85
Yeah I am starting to wonder if a grow tent might make more sense for what I am looking for as well.
I already use one but it’s a tiny one so I think I am just going to enlarge it and try to figure out a way of installing a decent support stand system.
I was thinking of just building a fume hood out of wood but actually I didn’t realise how big I needed it to be…