Делта 8-THC е законно в Швейцария?

chost

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Здравейте на всички,
За съжаление познанията ми по химия и право са твърде ограничени, за да преценя дали делта 8-THC е законен в Швейцария.
Намерих следното тук (преведено на английски език):

Синтетични канабиноиди
Всяко вещество (различно от контролираните вещества от списъци a, b, d и f), чиято структура е получена от индол,
независимо от замяната на допълнителен въглероден атом от структурата на индола с азотен атом, чрез заместване:

image4.png

- на азотния атом (позиция 1) с алкил, алкинил, арил или хетероциклени структури с най-малко 3 въглеродни атома;

и допълнително

- в позиция 3 на индола със структура на карбонил, естер на карбоксилна киселина или амид на карбоксилна киселина, която допълнително е заместена по всякакъв начин и във всякаква степен и може да бъде съединена с индоловата структура.
Тези структури могат да бъдат заместени по всякакъв начин и във всякаква степен в позиции 2, 4, 5, 6 и 7 на индоловата структура.

Синтетични канабиноиди 2

Всяко вещество (с изключение на контролираните вещества от списъци а, б, г и е), чиято структура е получена от
6H-бензо(c)хромен-1-ол (6H-дибензо(b,d)пиран-1-ол), независимо от степента на хидрогениране на нефенолния бензопръстен, чрез заместване:
image7.png

- в позиции 3, 6 и 9 с всякакви алкилни групи.

Делта 8-THC синтетичен канабиноид ли е според един от двата основни критерия?
Може ли някой да ми помогне, моля? Благодаря

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
331
Почти съм сигурен, че делта 8 не е синтетичен . Греша ли?

chost

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Среща се естествено в плевелите, но само в диапазона от 0,1%.
Всичко, което можете да си купите, е направено от CBD, вижте тук https://bbgate.com/threads/cbd-delta-8-sop.7306/
Бих искал да знам дали от химическа гледна точка попада в едно от горните две определения

lisaalexander5478

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Определено не е синтетичен

mycelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
154
D8 is semi synthetic...but not according to the synthetic cannabinoid law above, as THC isn't an indole, but the synthetics are, like jwh compounds, etc, they all start with an indole